Viikon erossa asumisen jälkeen kokeilin Ticoa ja Leeviä sängyllä yhteen. Molemmat ottivat ilon irti ja nauttivat vapaana juoksentelusta. Toisistaan eivät välittäneet, muutaman kerran vain vilkaisivat ja nuuhkaisivat toisiaan, ei sen kummempaa. Vähän ajan päästä Tico uskaltautui tutustumaan Leeviin vähän lähemmin ja kummatkin käyttäytyivät kiltisti.

Tilanne näytti ihan kivalta ja pistin pojat kuljetusboksiin. Ne kaivoivat puruissa ja aikansa touhuttuaan kävivät nukkumaan, melkein vierekkäin. Sitten Leevi siirtyi ihan Ticon kylkeen kiinni. Minä olin onnellinen kun riita oli sovittu ja kaksikon tulevaisuus näytti taas kirkkaalta. Ehdin jo mesessäkin hehkuttaa kuinka ne niin söpösti nukkuivat vierekkäin, kuten gerbiileiden kuuluukin. Leevi jopa pesi Ticoa :).

Vein kaverukset terraarioon, mutta eivät ne siellä kauaa ehtineet olla, kun lämmin ystävyys oli haihtunut ja pojille tuli taas riitaa :(. Ehkä neutraalilla alueella oli helppo kaveerata, mutta omaa reviiriä ei voinut jakaa.. En tiedä, kun noista gerbiileiden ajatuksenjuoksusta en edelleenkään ihan täydellisesti ota selvää.

Leevi muutti sitten omaan kämppään, hieman pienempään terraarioon. Nyt minun huoneestani löytyy kolme terraariota. Kolmannessa terraariossa, kolmen monsterin terrassa on melkeimpä aina elämää, mutta kaksi muuta elää ihan hiljaiseloa. Eivät Tico ja Leevi yhdessä asuessakaan niin paljoa touhunneet, kun monsut, mutta nyt niitä näkee ehkä kerran päivässä, jos sitäkään. :( Lisäksi Ticosta on tullut paljon säikympi.

Laumaeläiminä noilla riitapukareillakin pitäisi olla kaveri, mutta kun minä ajattelin supistaa gerbiilikantaa vain yhteen terraarioon. Mutta eipä eläimet oikein tukeneet minun suunnitelmaani. Tico on tosin vasta 1.5-vuotias, eikä Leevikään kovin erakkoluonne ole...