Tofu (eli virallisesti Toffee) on elänyt koko elämänsä (eli kaksi vuotta, kaksi kuukautta ja 11 päivää) argenten värisenä, mutta tänään väri vaihtui. Tänään EKKJY:n pet show:ssa tuomari nimittäin huomasi että eihän se olekkaan otuksen oikea väri. Kerran ennenkin näyttelyssä sen väriä epäiltiin yellow nutmegiksi, mutta Tofu sai jatkaa elämäänsä argentena. Tofun oikea väri on siis yellow nutmeg. Värien sävyt ovat samat, mutta yellow nutmegilla ei ole argentelle kuuluvaa valkoista vatsaa eikä siniharmaata pohjaväriä.

Tofu ja Laku (eli Toffee ja Lakritsa) osallistuivat silppurikisaan ja laiska pahvinjyrsijä Jojo (eli Myyttien Joopajoo) sai viettää 5-minuuttisen minun kädelläni. Tofu hoiti hommasta suurimaan osan ja kaksikko sijoittui kolmanneksi.

Minä toimin gerbiileiden sihteerinä ja heti ensitoimiksi kinasteltiin kynien kanssa niiden toimivuudesta. Sitten päästiin molempia miellyttävään ratkaisuun ja päästiin vauhtiin. Toivottavasti kaikki omistajat saivat selvää minun suttusesta käsialasta..

Omat hiirulaiset käyttäytyivät ihan kiltisti: eivät karanneet eivätkä purreet tuomaria. Tofukin keskittyy aina hälinän keskellä tarkkailemaan ympäristöä ja vaikuttaa rauhallisemmalta mitä oikeasti on. Laku oli gerbiileiden PET1, Tofu ja Jojo saivat molemmat KUMAN. Best in show:ssa Laku oli kolmas.

551995.jpg